Özge Özberk





Thursday, March 09, 2006

Hayranları Günden Güne Artıyor

Basak Koklukaya, Özge Özberk, Ayca İnci, Ahu Turkpence ve Ozge Borak... İzliyecinin kizi, gelini, bacisi, asik oldugu kadini artik onlar

Kimi tiyatro sahnelerinden, kimi reklam filmlerinden dizilere gecti. Su an yapimcilarin en gozdelerinin ortak noktalari; guzel, yetenekli olmalari, sade duruslari ve magazin dunyasindan uzak durmalari.

Yesilcam'in Hulya Kociyigit'i, Fatma Girik'i, Turkan Soray'i, Filiz Akin'i neyse, onlar da ekranin en ozel 'yuzleri. Basak Koklukaya, Ozge Borak, Ayca İnci, Özge Özberk ve Ahu Turkpence... Bazilari kizi, gelini gibi seviyor onlari, bazilari icin ise, para, sohret icin her seyi goze alan, erkekleri yoldan cikaran 'ciyan kadin' olarak tanimlaniyorlar. Ama oyunculugun adresi olmaz; onemli olan rolun hakkim vermek. Onlar da bunun altindan kalkiyor zaten. Meraklisina; bu bes oyuncunun kariyerine dair ayrintilar...

Ayca İnci (Yanik Koza)

Ugur Yucel'in dizisi Alacakaranlik'taki Songul karakteriyle izleyici tarfindan kesfedildi. Fizigi kadar, kisik ses tonuyla da dikkat cekiyor. İstanbul Sahidimdir'de Emre Kinay ile nefretle baslayan aski, dizi yayindan kaldirilinca yarim kaldi. O Simdi Mahkum'da sinema oyunculugunu denedi. Rol seciminde secici davrandigi icin, simdilik Yanik Koza dizisinde devam ediyor.

Ozge Borak (Ihlamurlar Altinda)

Ihlamurlar Altindâ'nin Elifi o. Varoslarin guzeliyken, varlikli bir ailenin gelini oldu. Bir Yesicam filminden esinlenerek cekilen dizi, eski filmlerin safligini gunumuze tasir ken. Borak'in da yildizlasmasini sagladi. Kendine has sac dalgalari, gulumseyisi ile onu Sultan Makami'nda coktan fark etmistik. Ozge Borak'in, 'fakir sevgiliyi terk eden kadin' imajindan nasil kur tutacagi merak konusu.

Basak Koklukaya (Yanik Koza)

Yillar once Bizimkilerin burnu buyuk gelini Ûzge olarak ekrandaydi. Daha yolun basinda; Ucuncu Sayfa filmiyle basta t n İyi Kadin Oyuncu Altin Portakal'i olmak uzere bircok odul aldi. İtiraf ve Mustafa Hakkinda Hersey filmlerinde aldatan kadin rolunde, erkek hayranlarinin 'icini' acitti. Uy Basuma Gelenler tahtini sarsti. Sultan Makami ve Yanik Koza ilo TV izleyicisinin gonlunu tekrar kazandi.

Özge Özberk (Kirik Kanatlar)

Tiyatro sahnelerinden ekrana transfer oldu. G.O.R.A. ile sinemada kendini gosterdi. İzleyiciyi 12'den vurdugu proje Cemberimde Gul Oya oldu. Dizi bittikten son gozler ekranda Ozberk i arar oldu. Gecen haftalarda Kurtulus Savasi'nda gecen Kirik Kanatlar dizisinde oynayacagini acikladi. Ozberk'i siddetle ozleyenlere simdilik Babam ve Oglum filmine gitmelerini tavsiye ediyorum.

Ahu Turkpence (Sohret)

Bir istanbul Masali'nin cirkin ordek yavrusuyken, serpilince Arhanlar'in erkeklerinin vazgecilmez kadini oluverdi. Dramatik hikayeler pesini birakmadi. Sohret dizisinde de once fakir bir kizken, artik izleyicinin 'hizla sohret basamaklarini alan Gulsen'i o. Bu arada Keloglan Kara Prens'e karsi filmi ile de yakin zamanda sinema seyircisinin de karsisinda olacak.

Özge Özberk
Haber: Neslihan AKDAS Vatan