Özge Özberk





Monday, November 06, 2006

Yol Yordam Bilsem Hemen Evleneceğim

Özge Özberk: Yol Yordam Bilsem Hemen Evleneceğim

18 yaşında "Bizimkiler" dizisinde başladığı oyunculuk serüvenine devam eden Özge Özberk, "Kırık Kanatlar" dizisinden ayrıldıktan sonra yeni projeler için kolları sıvadı. Şampuan reklamı için gittiği Uzakdoğu dönüşünde Kelebek'e konuşan Özberk, 3 yıldır Hayım Sadioğlu'yla birlikte olduğunu belirtip "İşe nereden başlamam gerektiğini bilsem hemen evleneceğiz" dedi...

18 yaşında Bizimkiler dizisinde başladığı oyunculuk serüvenine devam eden Özge Özberk, Kırık Kanatlar dizisinden ayrıldıktan sonra yeni projeler için kolları sıvadı. Şampuan reklamı için gittiği Uzakdoğu dönüşünde sorularımızı yanıtlayan Özberk, 3 yıldır Hayım Sadioğlu’yla birlikte olduğunu belirtip "İşe nereden başlamam gerektiğini bilsem hemen evleneceğiz" dedi...

Şampuan reklamı için Uzakdoğu’ya Phuket’e gittiniz, nasıl geçti çekimler?..

Özge Özberk - Phuket Adası’nda paket oldum. Bir daha gideceğimi sanmıyorum, korkunç bir memleket. Herkes Puket Puket diyor ama ben bir ’puket’ göremedim. İnsan bir araştırma yapar güzel mi değil mi diye. Gittik yağmur, çamur... İki gün set ertelendi zaten.

İki katlı uçakla uçtunuz yani...

Özge Özberk - O kadar bussiness gitmişim ki ben biletimi gösterir göstermez sizi üst kata alalım dediler. Uçağa binişimden inişime kadar 10 sayfa yaşadıklarımı yazdım. Çok komikti, annem diyor ki, "Kızım baktın gate’i bulamadın boşver, dönüş biletin var, ilk uçakla geri dönersin"... Koptum gülmekten. 16 saat ’anneee’ dedim... İlk defa bu kadar uzun yolculuk yapıyorum ve yalnızdım. Uzakdoğu bana çok korkunç geliyordu zaten.

Korkuyorum Uzakdoğu’dan dediniz. Tek başınıza gitmişsiniz oralara, nasıl yaklaşımlar vardı size karşı?

Özge Özberk - Vallahi evet korktum. Uzakdoğu ya, bana pek bir uzak geliyordu (gülüyor), çekiniyordum işte, köpek falan kesiyorlar diye. Allah’tan yemek zorunda kalmadım. Ama çok yardımsever ve şeker insanlarmış. Ben sete gittim bir anda kendimi oturtulmuş, kucağımda yastık, ayaklarım suda, masaj yapılıyor, ellerim manikürde, kafam arkaya dayanmış masajda buldum. Görmeliydin yüzümdeki gülümsemeyi. Çok komikti durumum. Kit adında bana yardım eden asistan bir kız vardı. Her 5 dakikada bir gelip, "Bir şey ister misiniz" diye soruyordu. O kadar ilgilendi ki, artık ben sonunda "Kit, git" derken buldum kendimi (gülüyor). Sonra Türkiye’den Özge Özberk diye tanıtıyorlar. Herkes ’aaa’ diye fotoğraf çektiriyordu. Bir de dönüşte orada çok fena bir korku yaşadım...

Niye ki, ne oldu?

Özge Özberk - Orada tsunami, felaket durumu var ya, havaalanında check’i yaptırdım, kapıyı arıyorum, ordan oraya koşuştururken, kafamı bir çevirdim belki 1500 tane öğrenci, bunun 1300’ü kız ordusu bana doğru koşuyor. Dedim ki burada bu kadar popüler olamam herhalde! Çekildim kenara. Dedim ki, herhalde uçak kaçıyor da koşuyorlar ama bu kadar çığlık çığlığa niye gitsinler? Elinde pankartlı bir kızı çektim sordum ne oluyor diye. Tayland’ın en ünlü popstarı uçaktan inmiş. Kapılara çığlık kıyamet üşüştüler bunlar. Acayip korkmuştum o anda.

Kıyafet aldınız mı kendinize?

Özge Özberk - İstanbul’da daha fazlası var, biliyor musun! Üstelik nasıl pahalı anlatamam... Turistleri kazıklıyorlar vallahi... İki mumluk aldım bir de kimono tarzı bir şey...

AMERİKA’YA GİDİYORUM

Orada Amerikalı bir oyuncu koçunuz ve yönetmeniniz olmuş... Belki sizin de Hollywood yolunuz düşer...

Özge Özberk - Evet... Kim, Amerikalı ve kocası Türk. Türk insanlarına aşırı düşkünlüğü ve sevgisi var. İnanılmaz iyi bir oyuncu koçu ve yönetmen. New York’ta yaşıyor. Kadınla o kadar anlaştık ki, beni kendi kardeşi gibi gördü. Çekimlerden 2 hafta sora Amerika’ya gittik, eşiyle birlikte yemek yiyip, buluştuk... Hálá yazışıyoruz. Geçenlerde Lübnan’da çok yakın dostlarım var, mahsur kaldılar, "Dua et" diye yazdı bana. Hollywood ise... Bakın, işte burada Hollywood (gülüyor ve Hollywood yazılı küllüğü gösteriyor)... Hollywood evimizde, Evimiz Hollywood’da... Ben gitmedim o bana geldi. Şaka bir yana nerede işini yapıyorsan taşlarını cebine doldurmadan, birikimini yapmadan, o taşlarını orada saçma cesaretin yoksa gidemezsin Hollywood’a. Burada o kadar donanımın olmalı ki seni geri çevirmemeliler. Ya da çok sıkı arkanın olması geriyor.

Her iş için geçerli değil mi ama bu dediğiniz. Birikimin olsa da eğer çevren ve arkan yoksa bir yere ulaşman zor...

Özge Özberk - Birikimsiz olsan da çevren varsa yapıyorsun evet. Birikimsiz olanların oynadığını da gördük... Ama o cesareti bulman için kendine çok çok güvenmen gerekiyor. Başta tabii bir dil problemi var. Ben bu yıl 3 ay kalıp Amerika’da dil sorununu tamamen halledeyim demiştim ama diziden ve işlerden fırsat bulamamıştım. Bu sene dizi işini bitirip bu işi halletmek istiyorum.

Kırık Kanatlar’dan ayrıldınız... Neden?

Özge Özberk - Senaryo ile ilgili çok büyük problemlerim vardı, olmadı. Rolün ilerisini göremediğim ve huzursuz olduğum için ayrıldım...

Sinema projesi var mı peki?

Özge Özberk - Evet, Özcan Deniz’in ’Ya Sonra’ adlı bir hikayesi vardı ama ertelendi... Osman Sınav’ın ’Pars’ adlı filminde narkotik polisi oynayacağım. Operasyonlara falan katılacağım. Artık coşmak ve koşmak istiyorum. Yeter bu kadar ağır abla ve duygusal roller...

Koşmayı ve coşmayı becerebilecek misiniz peki?

Özge Özberk - Vallahi ben koşmaya başladım, gerçi GORA’da biraz koşmuştum ama tabii bu ayrı bir koşturma olacak...

Peki, şimdi bir evlilik de söz konusu sanırım yakın zamanda...

Özge Özberk - Evet, nişanlım Hayım’la biri bizi yönlendirsin diye bekliyoruz. Bu işlere nereden başlanır, nasıl bir şey istiyoruz bilemiyoruz. Her genç kızın hayali durumunu ben yaşamadığım için ne yapacağımı bilmiyorum. Aslında tarih şu, şurada düğününüz var deseler hemen koşup evleneceğiz. Her şeye olur diyecek bir havadayım. Ama sanırım yılbaşından sonra plan yapacağız ve uğraşacağız. Bu yaz nişanımız olmuştu, iki yıldır beraberiz. Ben 30, Hayım 34 yaşında, artık vaktimiz geldi. Küçükken ben evlenmem derdim ama doğanın kanunu galiba evleniyoruz işte. Doğru adamı buldun mu tamam ve ben de buldum...

Ne işi yapıyor nişanlınız?

Özge Özberk - Maden işletmeciliği yapıyor. Sivas’ta bir demir madeni var, patlatıyor dağları, çıkarıyor demirleri. Zor işi var. Ben gittim gördüm, inceledim. Çok zor işi, bir geliyor yüzü kıpkırmızı.

Ne olacak soyadınız evlenince?

Özge Özberk - Sadioğlu... Ama Özberk iyidir yine de... Tabii Özge Özberk bir şarkıcı ismi olarak iyidir (gülüyor). Ayvalık’ta dış çekim yaptığımız zaman çoluk çocuk imza alıyorlardı. Bir tanesine "Özge Özberk, sevgilerimle" yazdım. Bana "Ablaaa, sen şarkıcı mısın ya?" dedi. "Yok canım dizi çekiyoruz" dedim. Tabii ki bilmek zorunda değil ama çok gülmüştüm.

Yeni dizisinde Zuhal Olcay’la oynayacak

Ayşe Kulin’in Geniş Zamanlar kitabından Mahinur Ergun’un senaryolaştırdığı dizide Zuhal Olcay’la birlikte başrol oynayacağım. Dizide alt tabaka bir ailede doğmuşum ve Türkiye’nin en ünlü avukatına giden bir kadının kızıyım ben. Fakat avukatın çocuğu olmadığı için beni büyütüp, okutuyor. Zehra’yı, yani beni üniversitede okutup, yurtdışına gönderip üst düzey bir kız haline getiriyor. Sonra avukatın eşi rolündeki Zuhal Olcay’dan bir kızı oluyor ve beraber büyüyorlar, ona ablalık yapıyor Zehra... O kadar şanslıyım ki oyuncuların çok iyi olmasından yana... Hiç aklımda dizi yokken aklımı çeldiler...

Özge Özberk
Röportaj: Dilek DALLIAĞ
Kaynak: Hurriyet Kelebek

Ayşe Kulinin Geniş Zamanları Dizi Oluyor

Ünlu yazar Ayşe Kulin'in Geniş Zamanlar adlı eseri, TV dizisine uyarlanıyor. Zuhal Olcay, Oktay Kaynarca ve Özge Özberk'in basrollerini paylastıkları dizi icin 100 oyuncuya deneme cekimi yapıldı, mekan olarak kullanılan evler yeniden insa edildi.

Turk edebiyatının usta kalemlerinden Ayşe Kulin'in uc oykuden olusan Geniş Zamanlar adlı unlu eseri, TV dizisine uyarlanıyor. Yonetmenligini Ümmu Burhan'ın ustlendigi orijinal eserle aynı adı tasıyan Geniş Zamanlar dizisinin senaryosunu Asmalı Konak, Haziran Gecesi gibi basarılı calısmalarıyla tanınan Mahinur Ergun yazıyor.

Zuhal Olcay dizide, esi tarafından aldatıldıktan sonra bosanan bir avukatı, Oktay Kaynarca ise yaptıgı sıra dısı icraatlarla ilgi ceken, yakısıklı bir belediye baskanını canlandırıyor. Son donemin genc yeteneklerinden Özge Özberk ise Hemsire Zehra karakterine oynuyor.

Kitabın dizi olarak cekilmesine yaz basında karar verdiklerini belirten yapımcı Ata Turkoglu, "Sanat dunyasının uc usta oyuncusu Zuhal Olcay, Oktay Kaynarca ve Özge Özberk basrolde oynayacaklar. Yine Turk Sineması'nın guclu oyuncuları Fusun Demirel, Hakkı Ergok ve Aliye Uzunatagan da dizinin diger temel tasları." diyor.

100 oyuncuya deneme cekimi yapıldı

Titiz bir on hazırlık calısmasına imza attıklarını belirten Ata Turkoglu sunları soyluyor: "Tum ekip arkadaslarım, senarist Mahinur Ergun ve Ayşe Kulin, bir hafta suren deneme cekimleri nedeniyle adeta kampa girdi. Özellikle Ayşe Kulin, cekimlere katılan sanatcı arkadaslarımızın sacıyla, makyajıyla, kıyafetiyle kısacası butun detaylarıyla bizzat ilgilendi ve ortaya cıkan oyunun eserindeki karakterlerle celismemesi icin caba gosterdi. Cast'ı olusturmak icin 100'e yakın oyuncuyla birebir cekimler gerceklestirildi."

Çekimler sırasında hicbir masraftan kacınmadıklarını soyleyen Turkoglu: "İzleyiciler, su sıralarda yerli dizilerde sıkca yasanan mekân tekrarlarına Geniş Zamanlar'da kesinlikle rastlamayacak. Zira biz, dizide yer alan bazı evleri yeniden insa ve dekore ettirdik. Kostumler, arac gerec aklınıza gelebilecek tum produksiyon malzemelerinde masraftan asla kacılmadı. Geniş Zamanlar'ın yerli dizi klasikleri arasında girmesini hedefliyoruz" diyor.

Özge Özberk
Kaynak : Hürriyet

Sunday, November 05, 2006

Özge Özberk Kırık Kanatları Bıraktı

Özge Özberk, 2006 yılının en iyi dizilerinden gösterilen ve cumhuriyet tarihini anlatan kırık kanatlar'ın başarılı başrolü Özge Özberk, 24. bölüm itibariyle kırık kanatlar dizisinden ayrıldı. Ayrılma sebebi ise, rolün geleceğini görememesi, dizinin kötü gidişatı ve huzursuzluklar yaşanması.

Özge Özberk